Україна планує підписати нові безпекові угоди протягом двох місяців: Зеленський назвав країни

Протягом двох найближчих місяців Україна може підписати двосторонні угоди про гарантії безпеки ще з кількома країнами, зокрема США, країнами Північної Європи та Балтії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам.

Він зазначив, що Україна вже підписала дев’ять таких угод і наближається до підписання ще однієї із США. За його словами, підписання відбудеться після голосування Конгресу США за пакет допомоги Україні.

“Я б хотів, щоб люди розуміли, що це не лише про “мілітарі” підтримку, це гуманітарні аспекти, відновлення, фінансова підтримка, енергетична. Весь обсяг цієї потужної допомоги у двосторонніх угодах є”, — сказав Зеленський.

Також він зазначив, що Україна близька до підписання аналогічних угод з країнами Балтії — так, з однією з країн угоду планують підписати вже у квітні.

А протягом травня — червня готуються до підписання безпекових угод з країнами Північної Європи, зокрема Норвегією та Швецією.

Нагадаємо, наразі безпекові угоди підписані з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Читайте також:
Соромляться проросійської позиції уряду: словаки зібрали майже €2 млн на боєприпаси для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.