У Нікополі російський дрон атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу

Російські війська 19 квітня в Нікополі атакували дроном пожежний автомобіль, коли рятувальники гасили пожежу від обстрілу.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“Дніпропетровщина: ворог знову підступно атакує рятувальників. Сьогодні ввечері у Нікополі під час гасіння пожежі, яка виникла внаслідок обстрілу, росіяни завдали удару дроном по пожежному автомобілю”, – розповіли в ДСНС.

Постраждалих серед особового складу пожежно-рятувального підрозділу немає.

Окупанти протягом дня обстріляли Нікопольщину артилерією і дронами-камікадзе, скидали снаряди з БПЛА. Загалом зафіксовано два десятки атак від ранку п’ятниці. Поцілили по Нікополю, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадах, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.
Унаслідок обстрілів пошкоджені гімназія, комунальне підприємство, адмінбудівля, 14 приватних будинків, 11 господарських споруд, теплиця. Побиті пожежна машина та легкові авто.
“Понівечене енергетичне обладнання. Сталося займання, вогонь рятувальники вгамували. Зачепило й лінії електропередач. Без світла – 30 тисяч абонентів в райцентрі. Люди не постраждали”, – зазначив Лисак.

Читайте також:
РФ вдень атакувала ракетами морський порт “Південний”. Є влучання і в сінгапурські портові споруди, – Зеленський

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна