Росіяни поцілили в автовокзал в Дніпрі: понівечено понад 50 пасажирських автобусів

Російські війська вранці 19 квітня поцілили в будівлю автовокзалу в Дніпрі, внаслідок чого понівечено понад пів сотні пасажирських автобусів та десятки автівок.

Про це повідомив керівник профспілки автотранспортників у Дніпропетровській області Михайло Тонконогий у Facebook.

“Внаслідок удару понівечено понад 50 пасажирських автобусів та десятки приватних автівок. Загиблих попередньо немає”, — зазначив він.

Рятувальники та комунальні служби ліквідовують наслідки удару. Про відновлення роботи автовокзалу повідомлять додатково.

Весь приміський та міжміський транспорт рухається за оперативним розкладом. Прибуття та відправлення здійснюються на прилеглі до автовокзалу вулиці, до яких є під’їзні шляхи.

Придбати квитки на всі напрями можливо безпосередньо у водіїв, тільки за готівку. Безготівковий продаж квитків та продаж через сайт поки не працюють.

Контекст

Вранці 19 квітня Росія атакувала Дніпро, Кривий Ріг та Синельникове ракетами та дронами.

За даними голови ОВА, загалом ворог атакував Дніпропетровщину щонайменше 11 ракетами – 2 з них летіли на область вночі і одразу 9 – вранці. Частину ворожих цілей збили Сили ППО.

У Синельниковому загинуло двоє дітей –  8 та 14 років. Ще шестеро постраждали.

Пошкоджені зо три десятки приватних будинків. 4 практично зруйновані. Було кілька пожеж, які вже загасили. На місці працюють всі служби.

У Дніпрі внаслідок влучання спалахнула пожежа у п’ятиповерхівці, також пошкоджено два інфраструктурні об’єкти.

Загалом у місті половина – 16 постраждалих, половина з яких в лікарні. Усі в стані середньої тяжкості. У людей осколкові поранення, перелами, гематоми, різані рани.

Люди сильно налякані. Біля потрощеного будинку працюють психологи.

У Кривому Розі троє поранених. З них двоє – в лікарні в стані середньої тяжкості.

У Павлограді пошкоджена адмінбудівля.

Як повідомляє “Укрзалізниця“, через обстріли тимчасово припинено роботу вокзалу в Дніпрі. Поїзди далекого сполучення та приміські тимчасово через станцію не курсували: на час закриття вокзалу кінцевими зупинками для них стали Нижньодніпровськ та Горяїнове.

Ті поїзди, які курсують до Запоріжжя, після висадки пасажирів на станції Горяїнове попрямували до пункту призначення в об’їзд. Згодом роботу вокзалу відновили.

Внаслідок атаки загинула працівниця Укрзалізниці Оксана Стороженко. Ще семеро отримали поранення.

Як повідомив генпрокурор України Андрій Костін, станом на 9:50 вже відомо про 8 загиблих, серед яких двоє дітей та 29 поранених внаслідок ранкової атаки по Дніпру, Кривому Рогу та Синельниковому.

Згодом в Офісі генпрокурора повідомили, що в лікарні померла дитина, яка отримала важкі поранення під час масованої ворожої атаки на Дніпропетровщину сьогодні. Наразі число загиблих зросло до 9, серед них двоє дітей.

Читайте також:
Шестирічного хлопчика вдалося реанімувати: у Дніпропетровській ОВА уточнили кількість жертв внаслідок масованого удару по Синельниковому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна