Ракетний удар по Дніпру: поліція показала ВІДЕО перших хвилин після атаки росіян

У ніч на 19 квітня російські окупанти завдали ракетних ударів по Дніпру. Перші хвилини наслідків атаки потрапили на бодікамери працівників поліції.

Відповідне відео оприлюднив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

На цих кадрах видно осередок пожежі і те, що по землі валяються різні уламки від будівель. Крім того, можна побачити пораненого чоловіка, якому патрульні оперативно надали першу домедичну допомогу. Після цього постраждалого відправили до лікарні.

Контекст

Вночі 19 квітня Росія атакувала Україну “шахедами” й ракетами. Під ударом опинилася Дніпропетровська область, зокрема, й обласний центр. За даними голови ОВА, загалом ворог атакував Дніпропетровщину щонайменше 11 ракетами – 2 з них летіли на область вночі і одразу 9 – вранці. Частину ворожих цілей збили Сили ППО.

У Дніпрі внаслідок влучання спалахнула пожежа у п’ятиповерхівці, також пошкоджено два інфраструктурні об’єкти. Окупанти також поцілили в будівлю автовокзалу, внаслідок чого понівечено понад пів сотні пасажирських автобусів та десятки автівок.

Станом на 16:16 у ДСНС повідомили, що з-під завалів рятувальники деблокували тіло ще однієї жінки. На цей час попередньо відомо про сімох загиблих, серед яких двоє дітей. Ще 34 людини постраждали, у тому числі 1 дитина”

Ворог бив й по залізничній інфраструктурі, серед постраждалих і жертв є співробітники “Укрзалізниці”.

У Синельниковому частково зруйновано 4 приватні будинки, ще 8 – пошкоджені, є загиблі і постраждалі. Пошкоджені зо три десятки приватних будинків. 4 практично зруйновані. Було кілька пожеж, які вже загасили.

У Павлограді пошкоджена адмінбудівля.

Армія РФ вдарила також по Кривому Рогу. Раніше повідомлялося про трьох поранених. З них двоє – в лікарні в стані середньої тяжкості.

У Дніпрі суботу, 20 травня, оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок російського обстрілу по місту в ніч на 19 квітня.

Читайте також:
У Дніпрі з-під завалів багатоповерхівки дістали тіло загиблої жінки. ФОТО,ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.