Німецька компанія відкрила в Україні ще один завод з виробництва дронів: скільки БпЛА вироблятиме

Німецька оборонна компанія з виробництва дронів Quantum-Systems відкрила в Україні ще один завод з виробництва безпілотників.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Завод відкрили 18 квітня під час візиту в Україну віцеканцлера й федерального міністра економіки і боротьби зі зміною клімату Роберта Габека за участі міністра стратегічної промисловості України Олександра Камишина.

Це вже друге відкрите німецькою компанією підприємство в Україні — очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей.

На заводі планують виробляти  до 1000 БпЛА на рік, включно з виробництвом запчастин.

Quantum-Systems інвестує у нове виробництво до 6 млн євро протягом наступних двох років.

Навесні 2023 року німецька компанія відкрила в Україні Центр із сервісу, підтримки, навчання та логістики (SSTLC), де проходить як підготовка операторів дронів Vector, так і ремонт цих безпілотників. Крім того, центр займається закупівлею необхідних запасних частин.

Читайте також:
Українська компанія запускає в серію БПЛА “Шмавік” – аналог китайського DJI Mavic, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна