Як вибрати ідеальний планшет для роботи, навчання та ігор ℗

Планшети, які колись були “дивиною” й “дорогою іграшкою”, вже давно стали важливим атрибутом нашого повсякденного життя. Легкий, тонкий і зручний гаджет, який вдало поєднує мініатюрність смартфона й функціональність персонального комп’ютера – це зручний варіант як для роботи, так і для навчання. І, звісно, для розваг або “щоб мама чи тато відпочили” (у цьому місці батьки малих дітей із розумінням зітхнуть).

Не дивно, що сьогодні планшети випускають фактично всі виробники комп’ютерної техніки. Тож якщо ви надумали придбати цей гаджет, однією з найбільших проблем може виявитися… надто велике розмаїття. Загалом, за поєднанням ціни та якості одним із найбільш популярних серед користувачів є планшет Xiaomi. Проте для того, щоб зробити обдуманий вибір, при купівлі планшета варто звернути увагу на кілька моментів.

Характеристики

Хоч би як багато означав для вас зовнішній вигляд, але – як і у випадку будь-якої “розумної” техніки – найважливішими для планшета є технічні характеристики. Це, передусім:

  • процесор, 
  • оперативна пам’ять, 
  • обсяг вбудованої пам’яті,
  • роздільна здатність екрана. 

Чим більшими є показники швидкості процесора й “оперативки” – тим швидше й краще працюватиме планшет, особливо якщо ви плануєте грати на ньому в комп’ютерні ігри. 

Обсяг вбудованої пам’яті важливий для тих, хто планує завантажувати на планшет “важкі” програми або зберігати на ньому великі файли (зокрема, відео). 

Щодо роздільної здатності екрана, то цей показник найважливішим є для тих, хто працює на планшеті з фото й відеоматеріалами або просто надає перевагу максимально “красивій” й чіткій картинці.

Зручність користування

На другому місці за важливістю – зручність користування планшетом. Це включає вагу, розміри та ергономіку пристрою. Тут вибір простий: визначившись із важливими для вас технічними характеристиками, порівнюєте розміри й вагу моделей з аналогічними показниками від різних виробників. Одразу попередимо, що зазвичай серед однакових за цим критерієм планшетів найтонший і найлегший буде, відповідно, й найдорожчим. Адже в цьому випадку важливу роль відіграють, зокрема, матеріали, з яких зроблено корпус.

Ціна

Власне, саме тому останнім, але не менш важливим фактором вибору є ціна. Тут якісь конкретні поради давати складно, адже головне – знайти той баланс між ціною та якістю, який буде оптимальним саме для вас.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна