Сирський обговорив з командувачем сил НАТО в Європі Каволі ППО, артилерію та снаряди для України

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів телефонну розмову з головою Європейського командування збройних сил США та верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі генералом Крістофером Каволі.

Її деталі генерал розповів у своєму Telegram 18 квітня.

Сирський поінформував Каволі про розвиток подій на фронті та нагальні потреби України, зокрема, в сучасних засобах ППО, артилерії і боєприпасах, а також важкій бронетехніці.

Сторони обговорили посилення військово-технічної співпраці з США та іншими союзниками, зміцнення українських засобів протиповітряної оборони, поповнення боєприпасів. Обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою.

“Подякував США та партнерам з НАТО за підтримку України, особливо у сферах, які сьогодні найбільше впливають на посилення обороноздатності України. Розмова відбулася, як завжди, у дружній, конструктивній обстановці. Продовжуємо нашу співпрацю”, – зазначив головком.

Читайте також:
Зеленський подякував Шольцу за додаткову Patriot і закликав інші країни наслідувати цей приклад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна