Зеленський подякував Шольцу за додаткову Patriot і закликав інші країни наслідувати цей приклад

Президент України Володимир Зеленський під час особистої розмови подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за рішення про надання Україні додаткової системи протиповітряної оборони Patriot. Також Зеленський закликав інших партнерів наслідувати цей приклад.

Про це глава держави заявив у суботу, 13 квітня.

“Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад”, — зазначив Зеленський.

Окрім цього, як розповів президент, вони обговорили з Шольцом підготовку до майбутньої конференції з відновлення URC2024 в Берліні.

“Розповів про підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії в червні. Вдячний канцлеру за готовність зробити саміт максимально успішним”, — додав Зеленський.

Контекст

Німеччина передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot.

Про це в суботу, 13 квітня, повідомили в міністерстві оборони Німеччини.

“Німеччина негайно передасть Україні ще одну систему Patriot для відбиття російських авіаударів. Це додаткова одиниця до систем ППО, які вже поставлені та ще плануються”,  — заявили у відомстві.

“Німеччина віддає свій третій Patriot з 12, а США дають нуль систем Patriot з 60”, — прокоментував рішення міноборони Німеччини військовий експерт з аналізу відкритих даних  видання BILD Юліан Рьопке.

Як повідомляла “Новинарняраніше, за словами президента України Володимира Зеленського, щоб повністю “закрити” територію України від військових загроз із повітря, зараз потрібно 25 систем Patriot.

Читайте також:
Доки Україні не дадуть нові Patriot, фінансування Ради ЄС не буде: Європарламент ухвалив безпрецедентне рішення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна