Під Мар’їнкою загинув героїчний воїн 206 ОБТрО Андрій Кизим “Р2” – ІТ-підприємець і волонтер з Київщини

У боях із російськими окупантами на Новопавлівському (Марʼїнському) напрямку в Донецькій області загинув  солдат Андрій Кизим на псевдо “Р2” – ІТ-підприємець із Білої Церкви, волонтер, доброволець, військовослужбовець 206-го батальйону 242-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Про загибель побратима повідомили на фейсбук-сторінці 206 ОБТрО.

Андрію назавжди 41. Він загинув 5 квітня 2024 року, розповіли в київському батальйоні.

Андрій Кизим народився в Північній Осетії (РФ), але все своє дитинство і подальше життя прожив у місті Біла Церква Київської області.

У 2002-2005 роках Кизим проходив військову службу за контрактом у 72-й механізованій бригаді ЗСУ. Після закінчення контракту створив успішний бізнес в ІТ-сфері. Також займався волонтерством — допомагав безпритульним тваринам.

“Після початку повномасштабного вторгнення Андрій не міг лишатися осторонь і одразу подався до ТЦК та СП. Проте йому декілька разів відмовляли — не проходив за станом здоровʼя. Андрій ходив у ТЦК як на роботу. І врешті-решт домігся, щоб його призвали до лав Збройних сил України. Пройшов навчання у Великій Британії та в жовтні 2023 року долучився до 206-го батальйону територіальної оборони ЗСУ.

“Р2” завжди приходив усім на допомогу. У квітні 2024 року під час боїв на Марʼїнському напрямку він був єдиним, хто наважився і зміг прорватися крізь щільний артилерійський обстріл противника, щоб надати допомогу важкопораненому побратиму, чим врятував йому життя.

Побратими згадують, що Андрій завжди казав “Якщо не я, то хто?”. Це був його сталий життєвий принцип”, – розповіли про Кизима в батальйоні.

Поховали героя на Алеї Слави білоцерківського кладовища.

Читайте також:
Під Мар’їнкою загинув лейтенант Ігор Капляр, комвзводу 206-го батальйону ТрО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна