Під Мар’їнкою загинув лейтенант Ігор Капляр, комвзводу 206-го батальйону ТрО

27 березня під час виконання бойового завдання на Мар’їнському напрямку загинув командир танкового взводу роти вогневої підтримки 206-го батальйону територіальної оборони ЗСУ лейтенант Ігор Капляр з позивним “Футболіст”.

Про це 1 квітня повідомила пресслужба 206-го батальйону ТрО.

“Футболіст” вирвався з окупованої Херсонщини в серпні 22-го і відразу прийшов до нас в батальйон. У нього за плечима була військова кафедра і офіцерське звання, але всі підтверджуючі документи залишились в окупації. На збір підтверджуючих документів йшло забагато часу, а воювати Ігор хотів вже зараз. Тому став до лав Сил оборони в якості солдата.

Солдатом Ігор воював під Правдине на Херсонщині, у Вовчанську на Харківщині та під Бахмутом. І лише коли батальйон був на відновленні — нарешті відновив усі документи та став командиром взводу роти вогневої підтримки.

Під Соледаром “Футболіст” організував та очолив групу пілотів ударних дронів, надихав і рухав колектив вперед. На позиціях отримав травму плеча, яка виявилась переломом і його госпіталізували. Незабаром батальйон вирушив на Марʼїнський напрямок, а Ігор швидко виписався з лікарні і приїхав до своїх, ну бо як же хлопці будуть самі…”  – ідеться у повідомленні.

“В свій останній день Ігор був на чергуванні і зміг зі своїм екіпажем спалити ворожу БМП. Але жодна ворожа броня не вартує твого життя. Все, що ти зробив, було не дарма. І твоїми діями теж ми стали ближче до нашої Перемоги. Спочивай з миром, Бро. Ти навічно в строю.”, — говорить командир роти вогневої підтримки молодший лейтенант Василь Паламарчук.

Ігор Капляр проживав у селі Дніпровське. Грав у місцевій футбольній команді “Гроно” та брав активну участь у житті села.

Читайте також:
Під Мар’їнкою загинув кулеметник 206-го батальйону ТрО солдат Павло Затірка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.