Голову так званої “російської громади Полтавщини” засуджено до 15 років в’язниці

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальний 15-річний термін ув’язнення отримав агент військової розвідки РФ, який проводив підривну антиукраїнську діяльність в інформаційній сфері.

Про це повідомив пресцентр СБ у четвер, 18 квітня.

“Ідеться про голову громадської організації “Російська громада Полтавщини”, ідеологічного прихильника кремлівського режиму. На замовлення рашистів він підготував понад 60 антиукраїнських публікацій, за допомогою яких ворог намагався дискредитувати Сили оборони та підірвати довіру до України з боку міжнародних партнерів”, – ідеться в повідомленні.

Про затримання цього русофіла “Новинарняписала на початку січня 2024 року. За даними місцевих ЗМІ, це проросійський “політексперт” Віктор Шестаков.

“Він роками пропагував “русскій мір”, для чого зареєстрував організацію, отримував кошти, проводив заходи, давав інтерв’ю. І роками місцева влада і та сама СБУ вдавала, що не бачить зв’язку діяльності Шестакова з планами Кремля. Але от нарешті”, – зауважив тоді з цього приводу журналіст і військовий Вахтанг Кіпіані.

Тепер СБУ повідомляє, що “за даними слідства, фігурант у своїх дописах підтримував агресивну війну проти України та виправдовував воєнні злочини окупантів”.

“Так, наприклад, він заперечував ракетні удари загарбників по торговельному центру в Кременчуці, багатоквартирному будинку в Дніпрі та енергооб’єктах Києва”, – наголошується в повідомленні.

За інформацією української спецслужби, за свою роботу агент отримав від окупантів близько 250 тис. у гривневому еквіваленті.

Суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) і призначив йому 15 років в’язниці.

Читайте також:
Листоноша, яка очолила “пошту РФ” під час окупації Ізюма, отримала 11 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна