В Україні створили Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів, до нього вже долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Про це на брифінгу у Military Media Center у вівторок, 16 квітня, розповів начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки полковник Руслан Берегуля, передає АрміяInform.

«Корпус демінерів фактично створений. На сьогодні до нього долучились підрозділи Міноборони та ЗС України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях. Вже створені 1000 груп розмінування», — зазначив Руслан Берегуля.

Однак, за його словами, поки є складність — не вистачає достатньої кількості автомобільної, спеціальної техніки та обладнання.

«Ми працюємо з нашими іноземними партнерами, які доєднались до Коаліції з розмінування. Завдяки нашій спільній роботі найближчим часом слід очкувати надання нам матеріально-технічної допомоги. Завдяки чому ми доукомплектуємо підрозділи, що входять до Корпусу демінерів», — пояснив він.

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки додав, що на сьогодні ці підрозділи вже працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

На брифінгу було заявлено, що до Корпусу демінерів входитиме 5000 фахівців. Його завданнями будуть: обстеження територій, очищення місцевості у рамках оперативного реагування, проведення заходів гуманітарного розмінування.

Читайте також:
Угорщина вступила до коаліції НАТО з розмінування України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна