На війні загинув мер Лебедина, воїн Олександр Бакликов

На війні проти російських загарбників загинув міський голова Лебедина на Сумщині, командир гранатометного взводу Олександр Бакликов, який долучився до Збройних сил восени 2022 року.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на його колишню заступницю Олену Кірєєву.

Про загибель 59-річного Олександра Бакликова також написали міський голова Тростянця Юрій Бова, голова Недригайлівської громади Костянтин Волков.

В інтерв’ю виданню “Цензор.НЕТ” у квітні 2022 року міський голова Лебедина, який колись служив у десантних військах, розповідав, що до 2021-го регулярно стрибав із парашутом.

“Намагаюся підтримувати і форму, і знання. І починаючи з 2014 року, як тільки вдавалося поновити бойові знання і вміння, робив це постійно”, – казав Бакликов.

13 вересня 2022 року міський голова повідомив, що долучається до захисту України:

“Колишніх десантників не буває. І мені здоровому, досвідченому десантнику неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас”.

Олександр Бакликов регулярно стрибав з парашутом, щоб не забувати навички “десантури”

“Маючи досить непогані військові знання, останні декілька місяців я не міг більше спокійно за цим спостерігати.
Як міський голова, я вважав і вважаю, що з 24 лютого [2022] моїм головним завданням було не допустити окупації міста і всієї громади. Разом із вами та ЗСУ ми не тільки виконали цю святу місію, але й звільнили Сумщину від окупації. Знаючи оперативну ситуацію переконаний, що 24 лютого вже не повториться.

Але є ще значна частина України, яка чекає на визволення.

Сьогодні йде третя світова війна проти кацапської орди. Війна за життя кожного українця, бо мета кацапії – знищити українців як націю. І мені соромно бути за спинами наших дітей і ховати їх.

Мені не соромно за своїх дітей, які протягом шести місяців пережили всі жахіття у Харкові, роблячи свій внесок у його захист. Мені не соромно за свого сина, що протягом багатьох років працює на захист нашої держави.

Ми з вами зробили головне (хоча цьому був шалений спротив): запустили створення нашої великої Лебединської громади, захистили та визволили її, дали старт її розвитку.

Але без перемоги над ворогом це – неможливо. Жоден інвестор не йшов і не прийде у прифронтову громаду з таким придуркуватим сусідом…

І тому я прийняв рішення, яке вважаю єдино правильним (інакше я не був би Бакликовим). Я відбув у відрядження для пришвидшення нашої перемоги. Сам багато чого вмію і зможу поділитися цим з молодшими братами по зброї. А чомусь ще й вони мене навчать.

Але це не значить, що я покинув громаду. Вона живе, працює і має всі можливості для розвитку. Потрібна лише найшвидша перемога, якій я потрібен, як фахівець”, – написав тоді пан Олександр.

Видання Кордон.Медіа поспілкувалося з сином загиблого Олександром. Той розповів, що батько загинув 14 квітня.

За словами сина, Олександр Бакликов служив командиром гранатометного взводу в штурмовій бригаді, виконував бойові завдання на Авдіївському напрямку.

“Разом із побратимом Назаром батько того дня їхав на один із флангів, де ворог оточив інших військових його взводу. По дорозі туди росіяни зробили засідку й обстріляли їхнє авто з кулеметів. Батько прийняв на себе удар та закрив Назара”, – каже Олександр-молодший.

За його словами, Бакликов загинув на місці. Побратим Назар із пораненнями вижив.

Тіло очільника Лебедина вдалося забрати з поля бою лише наступного дня.

Довідково

Олександр Бакликов народився в Лебедині Сумської області.

Працював токарем, вчителем, був приватним підприємцем. Очолював МПП “Крестина”, МПП “Альфа”.

2015 року був обраний на посаду Лебединського міського голови. З 2015 року – голова Лебединської міської організації політичної партії “Громадянська позиція”.

У листопаді 2020 року знову переміг на виборах міського голови Лебедина й почав очолювати громаду вдруге.

У вересні 2021 року депутати проголосували за дострокове припинення повноважень Бакликова (одним з ініціаторів відсторонення був секретар міськради, що представляв заборонену нині партію “Опозиційна платформа – За життя”).
У травні 2022 року суд поновив Бакликова на посаді.

Олександр Бакликов

Читайте також:
На фронті загинув депутат Київської міської ради Сергій Ільницький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна