Безлюддя “сірої зони”: Сили оборони показали, як виглядає зруйноване ворогом село Роботине. ВІДЕО

Сили оборони півдня України показали на відео, який вигляд тепер має село Роботине Пологівського району Запорізької області після активних бойових дій та численних обстрілів. Так, у населеному пункті не залишилося жодного цілого будинку.

Відео оприлюднене в понеділок, 15 квітня, у Telegram-каналі Сил оборони півдня України (пресслужба ОУВ “Таврія”).

“Ось так зараз виглядає Роботине, яке навіть неможливо назвати населеним пунктом, бо населення нема. Рятуючись від рашистів, люди змушені були виїхати, бо не лишилося жодної цілої хати…”, — йдеться в дописі.

“Таке обличчя має “руський мир”. Саме так “асвабадітєлі” звільняють наші території… звільняють від квітучих садів, від затишних хат, від дитячого сміху і геть від життя. А потім, хизуючись на руїнах, звітують про “успіхи на фронті”, — зазначили в Силах оборони півдня.

Ситуацію в районі Роботиного

28 серпня 2023 року Сили оборони України в ході контрнаступу звільнили від російських окупантів село Роботине, що в Токмацькій міській громаді Пологівського району Запорізької області. Утворився так званий Роботинський виступ, який армія РФ намагається повернути під свій контроль.

Відтак Роботине зазнає численних атак російських військ – і у вигляді артилерійських обстрілів та авіаударів, і у вигляді штурмових дій. У лютому 2024 року противник мав у цьому районі деякі успіхи, відбивши “лінію Суровікіна” та вийшовши на південні околиці Роботиного. Фактично, велика частина села є “сірою зоною”. Час від часу російські війська заходять у Роботине, але не мають змоги там утриматися – Сили оборони знищують ворожі десанти.

Роботинський виступ на мапаі Діп стейт, 15.04.2024

Роботине — невеличке село, площею 3 кв. км. Населення села до війни становило 480 осіб. Під час війни воно набуло важливого тактичного значення, оскільки розташоване на автодорозі з Оріхова до Токмака. У Токмаку росіяни влаштували логістичний хаб, до Роботиного звідти приблизно 20 км.

За інформацією Генштабу ЗС України, протягом минулої доби на Оріхівському напрямку ворог 9 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Читайте також:
У боях за Роботине загинув колишній український гандболіст Сергій Чуприна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна