В Україні запустять “Залізний полігон”, який скоротить час виробництва нового озброєння для ЗСУ

В Україні запустять проєкт “Залізний полігон”, завдяки якому українські виробники зможуть проводити випробування зразків зброї на будь-якій стадії їхньої готовності.

Про це в суботу, 13 квітня, заявив заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Андрій Лебеденко, повідомляє “Суспільне”.

Він підкреслив, що спільний проєкт ЗСУ та Міністерства стратегічних галузей промисловості  значно спростить доступ виробників зброї до полігонів — на будь-якій стадії виробництва можна буде звернутися до ЗСУ і отримати час та дату прибуття до полігону зі своїм зразком зброї. Це також дозволить скоротити час виробництва нового озброєння для ЗСУ.

“Ми хочемо створити цей полігон, який дозволить виробнику отримати доступ до фахової оцінки його виробу, спрямувати його методологією всіх випробувань, забезпечити майданчиком та відповідними засобами для оцінки характеристик тих чи інших засобів, надати допомогу в оформленні документів”, — зазначив Лебеденко.

Уже в травні запрацюють три напрями проєкту:

  • по роботизованих системах;
  • по безпілотниках;
  • по системах РЕБ.

Читайте також:
Це одна з головних основ нашої незалежності: Зеленський назвав кількість оборонних підприємств в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна