У “Центренерго” кажуть, що Трипільську ТЕС можна відновити. Але є умова

У «Центренерго» заявили, що зруйновану росіянами Трипільську теплоелектростанцію можна відновити. Але без належної протиповітряної оборони це буде «марним».

Про це заявив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота в ефірі «Голосу Америки».

«Можу стверджувати, що вона точно підлягає відновленню. Минулого літа ми мали подібну картину, коли ці блоки були невідремонтовані й на деяких станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все», — підкреслив Гота, його цитує “Громадське”.

Однак він відзначив, що без міжнародних партнерів це буде зробити «майже неможливо». «Центренерго» вже отримало певні обіцянки щодо постачання трансформаторів, турбін та іншого обладнання з європейських країн.

«Але без достатньої кількості ракет для ППО це, м’яко кажучи, марна справа буде», — наголосив голова наглядової ради «Центренерго».

Гота також розповів, що термальна генерація, яку виробляла Трипільська ТЕС, застосовується зазвичай у пікові години. Тому зараз, коли погода прийнятна, українці не відчують «сповна» наслідків. Але ближче до літа можуть бути періодичні відключення. І «навіть уявити складно», що буде взимку, додав Гота.

Як писала “Новинарня“, внаслідок масованої ракетної атаки в ніч на 11 квітня армія РФ повністю знищила найпотужнішу електростанцію в Київській області — Трипільську ТЕС, заявив голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота.
Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Читайте також:
Можуть бути гірші за “Кинджали”: для атаки на Трипільську ТЕС ворог використав нові крилаті ракети Х-69, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна