Кабмін ухвалив постанову про доплату в 70 тисяч військовим на передовій

Кабінет Міністрів виконав постанову Верховної Ради й підвищив на 70 тисяч грн грошове забезпечення військовим, які виконують бойові завдання на передовій.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у п’ятницю, 12 квітня.

«На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії», — повідомив він.

Одноразова винагорода нараховуватиметься за кожні 30 днів виконання завдань на «на нулі».

«Будемо й надалі піклуватися про наших воїнів, які захищають країну та домівки мільйонів українців», — резюмував очільник уряду.

Цю суму виплачуватимуть військовим, які виконують бойові чи спеціальні завдання на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових завдань військовою частиною першого ешелону оборони або наступу, а також на території противника.

Нагадаємо, 11 квітня 2024 року Верховна Рада України ухвалила постанову, якою зобов’язала Кабінет Міністрів України передбачити виплату додаткової грошової винагороди у розмірі 70 тис. грн військовим, які виконують бойові завдання на лініях бойового зіткнення з противником.

Читайте також:
Військовим “на нулі” один місяць служби враховуватимуть у вислугу за три місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна