Україна підписала безпекову угоду з Латвією: це вже дев’ята така угода

Україна та Латвія уклали двосторонню безпекову угоду.

Про це у четвер, 11 квітня, повідомив президент України Володимир Зеленський, який сьогодні перебуває у Вільнюсі на саміті Тримор’я.

“Щойно разом з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом поставили підписи під двосторонньою безпековою угодою між нашими країнами”, — написав президент.

Згідно з угодою, Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку.

Крім того, Латвія бере на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприяє нашому вступу до ЄС і НАТО.

“Дякую дружній Латвії! Це саме та конкретика й прогнозованість, якої потребує наша боротьба за свободу та незалежність”, — додав Зеленський.

Нагадаємо, безпекові угоди також підписані з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією.

Читайте також:
Зеленський прибув до Литви на саміт Тримор’я: анонсував підписання ще однієї безпекової угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна