Не танки: Чмут назвав головні пріоритети для війська станом на зараз

Директор благодійного фонду “Повернись живим” Тарас Чмут назвав головні пріоритети для війська станом на зараз. Люди – це пріоритет номер один, наголосив він.

Своїми думками він поділився в інтерв’ю “Українській правді”, яке опубліковане у четвер, 11 квітня.

“Немає людей – немає всього решти. Якби була достатня кількість людей, війна була б зовсім іншою зараз. Якщо зводити все до матеріальних потреб, то найперше – це боєприпаси всієї номенклатури. В пріоритеті артилерійські снаряди, мінометні міни, далекобійні засоби ураження тактичного й оперативно-тактичного рівня, хотілося б і стратегічного рівня. Далі: бронетехніка, БТР, БМП. В цьому списку не буде танків, на мою думку, зараз це не пріоритетне”, – сказав Чмут.

Також він підкреслив, що Україні потрібні медично-евакуаційний транспорт, засоби радіотехнічної боротьби.

“Тут не буде безпілотників-розвідників, оскільки ми доволі непогано і гарно насичуємо їх з боку держави, волонтерів, партнерів. Ще потрібні колективне піхотне озброєння, транспорт, логістика, інженерна техніка. А далі все інше – там безмежні потреби всього”, – додав він.

Нагадаємо, що в цьому ж інтерв’ю Чмут висловив думку, що мобілізація в Україні має стартувати з 20 років.

Читайте також:
“Певна патова ситуація”: Чмут оцінив ситуацію на фронті. Але й озвучив, у чому Україна сильніша за РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.