Силовики ідентифікували ще двох окупантів, які розстріляли цивільних українців у Бучі

Україна ідентифікувала ще двох російських окупантів, які причетні до вбивств цивільних українців у Бучі. Їм повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба офісу генерального прокурора в середу, 10 квітня.

Йдеться про командира дивізіону 234-го десантно-штурмового полку дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ і навідника 4-ї десантно-штурмової роти.

Слідство встановило, що в березні 2022 року командир дивізіону перебував біля одного з будинків у Бучі. Він відкрив вогонь без попередження з автомата в бік веранди, при цьому знаючи, що в будинку надають медичну допомогу пораненій жінці.

Потім окупант пройшов на територію подвір’я будинку і почав повторно стріляти в бік жінок і чоловіка, який перебував біля вхідних дверей. Вони померли від поранень на місці.

Інший фігурант справи, навідник десантно-шутрової роти, у березні того ж року спустився в підвал у Бучі, де ховалися цивільні. Він велів їм здати мобільні телефони для перевірки. При цьому наказав одному з цивільних чоловіків зібрати телефони і винести їх на вулицю.

Після цього російський окупант без попередження відкрив вогонь з автомата і влучив в українця, який підіймався сходами до виходу з підвалу — чоловік помер на місці.

Усі вбиті українці були цивільними.

Читайте також:
У другу річницю деокупації Бучі поліцейські назвали кількість ідентифікованих окупантів, неопізнаних тіл жертв і зниклих безвісти, яких досі шукають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна