На кордоні затримали екснардепа-регіонала Лук’янова, який співпрацював з окупантами

Служба безпеки України затримала екснардепа з нині забороненої Партії регіонів, який співпрацював з російськими окупантами, на спробі втечі за кордон.

Про це у середу, 10 квітня, повідомили в пресслужбі СБУ.

Зловмисника затримано поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині. Звідти 60-річний фігурант намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку.

За даними слідства, у 2020 році він став депутатом міськради Бахмута від ОПЗЖ.

В СБУ не повідомляють про кого саме йдеться. Але як повідомляє з посиланням на свої джерела “Українська правда“, затриманий – колишній чільний “регіонал” Владислав Лук’янов.

Фото: Українська правда

Після захоплення частини регіону фігурант пішов на співпрацю з ворогом і “перереєстрував” власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством.

Крім того, він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Читайте також:
Сепаратист із “ДНР”, екс-регіонал Лук’янов повернувся в Київ і балотується в громраду КМДА

Сам депутат переїхав на підконтрольну Україні територію і управляв компанією у віддаленому режимі. Саме він розпорядився регулярно сплачувати кошти до бюджету РФ у вигляді “податків” та “зборів”, тим самим фінансуючи військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України.

Крім того, зловмисник публічно виправдовував збройну агресію РФ, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських телеграм-каналів.

Згодом зловмисник вирішив втекти за кордон.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон та чорнові записи із доказами його злочинних дій.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Як видно з фото, затримання проводив кібердепартамент СБУ – той самий, чий керівник Ілля Вітюк днями став фігурантом корупційного розслідування в медіа.

Читайте також:
Біля Одеси СБУ затримала соратницю Шарія, яка намагалась зірвати мобілізацію в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна