Уражені основні виробничі потужності підприємства: у ГУР прокоментували нічний удар по авіаційному заводі у Воронезькій області

Атака безпілотниками авіаційного заводу в місті Борисоглєбськ Воронезької області РФ — результат спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на джерело у спецслужбах.

Водночас, як заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі “Радіо Свобода”, внаслідок удару були уражені основні виробничі потужності.

“Так, авіаційний завод. Це те, що можемо констатувати з різних джерел. Був гуркіт — також можемо підтвердити. Деталей розкривати не будемо, але, за попередньою інформацією, уражені основні виробничі потужності підприємства”, — розповів він.

Контекст

Як раніше повідомляли російські телеграм-канали Baza та ASTRA, під час атаки нібито двома безпілотниками на Воронезьку область Росії в ніч проти 9 квітня пошкоджень зазнав Борисоглібський навчальний авіаційний центр, у якому готують льотний склад.

Один з дронів нібито влучив у фасад будівлі на рівні 4 поверху близько третьої ранку. За годину туди ж начебто потрапив і другий безпілотник.

Внаслідок удару пошкоджено фасад будівлі, а також там вилетіли шибки з вікон. Постраждалих нібито немає.

У міністерстві оборони Росії також підтвердили атаку безпілотників на кілька регіонів країни. Там заявили, що протиповітряна оборона знищила два дрони над Бєлгородською областю і ще два — над Воронезькою.

Довідково: 

Борисоглібський навчальний авіаційний центр підготовки льотного складу імені В. П. Чкалова — це навчальний заклад, у якому готують пілотів для повітряних сил російської армії.
Центр належить до Військово-повітряної академії у Воронежі, яку у 2020 році міністр оборони рф сергій шойгу нагородив орденом Жукова “за заслуги у зміцненні обороноздатності країни та підготовці кваліфікованих військових кадрів”.

Читайте також:
Українські дрони пошкодили 7 літаків на військовому аеродромі в російському Єйську, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна