Українські дрони пошкодили 7 літаків на військовому аеродромі в російському Єйську, — ЗМІ

Українські дрони вразили 7 літаків на військовому аеродромі в російському місті Єйськ Краснодарського краю в результаті спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України та Служби безпеки України 5 квітня.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в спецслужбах.

За даними джерела, у результаті атаки уражено з різними ступенями пошкодження:

  • 4 багатоцільові винищувачі Су-30СМ;
  • 2 військово-транспортні літаки;
  • літак-амфібію БЕ-200.

Також знищено дизельну підстанцію аеропорту.

“Охорона летовища здійснювалась силами 726 навчального центру 51 дивізії ППО РФ. Для відбиття атаки було використано зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С” і стрілецьку зброю. Втім, п’яти українським “пташкам” вдалось прорвати щільну оборону та подолати спроби пригнічення засобами РЕБ”, — зазначило джерело.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, у ніч на 5 квітня в російських містах Енгельс, Єйськ та Морозовськ гриміли вибухи в районі аеродромів.

У місті Єйськ, який знаходиться у 150 км від України, гучно було близько 03:00. Там нарахували щонайменше 10 вибухів. На великому аеродромі ВМФ РФ, що знаходиться в західній частині міста. дислокується 959-й бомбардувальний авіаполк, який входить до складу 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії. Озброєння полку складається з фронтових бомбардувальників Су-24.

Читайте також:
У Ростовській області підірвали ще один важливий інфраструктурний об’єкт, — ГУР. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна