Крім Морозовська, в РФ вибухало ще й у Єйську та Енгельсі: в цих містах розташовані військові аеродроми

У ніч на 5 квітня в російських містах Енгельс, Єйськ та Морозовськ гриміли вибухи в районі аеродромів. Як відомо, саме в цих містах розташовані військові аеродроми.

Про це пишуть та поширюють відео місцеві телеграм-канали, на атаки зреагувала і влада регіонів.

Так, у Ростовській області під атаку потрапив військовий аеродром в Морозовську. Це місто розташоване на відстані близько 300 км від України, вночі першим потрапило під удар. Очевидці нарахували понад 60 вибухів. Зазначимо, що поруч із Морозовськом є військовий аеродром, де базується російський 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.

OSINT-дослідник MT Anderson повідомляв, що 4 квітня на авіабазі в Морозовську було розміщено 24 винищувачі Су-34 і три літаки Су-35, які запускають авіаційні бомби по Україні, передає “РБК-Україна”.

В місті Єйськ Краснодарського краю, який знаходиться у 150 км від України, гучно було близько 03:00. Там нарахували щонайменше 10 вибухів.

Зазначимо, що в західній частині міста знаходиться великий аеродром ВМФ РФ, де дислокується 959-й бомбардувальний авіаполк, який входить до складу 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії. Озброєння полку складається з фронтових бомбардувальників Су-24.

У Саратовській області писали про вибухи в Енгельсі (відстань від України близько 700 км), де знаходиться база стратегічних бомбардувальників.

https://t.me/Novynarnia/55181

Зазначимо, що це основна база бомбардувальників і єдине у РФ місце базування стратегічних бомбардувальників Ту-160. На авіабазі з офіційною назвою “Енгельс-2” дислокуються 121-й гвардійський Севастопольський та 184-й важкі бомбардувальні авіаційні полки, які мають на озброєнні стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС відповідно.

Натомість міноборони Росії заявило, що цієї ночі їх ППО нібито “збила” 53 безпілотники у таких регіонах:

  • над Ростовською областю – 44;
  • над Краснодарським краєм – 6;
  • над Саратовською областю – 1;
  • над Курською – 1;
  • над Бєлгородською – 1.

Читайте також:
Військовий аеродром “Морозовськ” у Ростовській області – під ударом дронів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.