РФ захопила західні околиці Первомайського на Донеччині, – DeepState

Російська армія захопили західні околиці Первомайського Донецької області – бої за цей населений пункт тривали півтора року.

Про це у вівторок, 9 квітня, інформує DeepState.

Зазначається, що це село стало однією з найгарячіших точок у війні і коштувало окупантам великої ціни.

“Противник зумів проломити оборону стрілецького батальйону 59-ки та повністю окупував Первомайське, бої за яке почалися фактично ще в серпні 2022-го року… На жаль, не малу ціну заплатили й наші оборонці, особливо хлопці зі славетної 59 омпбр, які відчайдушно трималися за кожен підвал та тримали оборону, навіть перебуваючи в повному оточені. Варто кожному побачити ці кадри, щоб розуміти як там було нашим бійцям”, – наголосили в DeepState.

Зазначається, що до війни у Первомайському проживало понад 2 тисячі людей.

“Для бійців і тих, слідкував за подіям з дронів, населений пункт асоціюватиметься з півторарічними боями та втраченими побратимами”, – резюмували в DeepState.

Читайте також:
Завуч-артилерист, гібрид “Рапіри” й МТ-ЛБ, розбита церква з царем Миколою ІІ – як виглядає війна 53-ї бригади в селі Первомайське під Донецьком. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна