Ракетний удар по гуртожитку на Полтавщині: кількість постраждалих зросла, серед них — ще двоє дітей

Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару по сімейному гуртожитку на Полтавщині, який російські війська завдали пізно ввечері 8 квітня, збільшилася до 16.

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін у Telegram.

За його словами, стало відомо про ще чотирьох постраждалих. серед яких двоє дітей. Таким чином їхня кількість збільшилася до чотирьох. Вік дітей — від 5 до 11 років.

Пронін також розповів про стан усіх постраждалих.

“Кілька людей продовжують лікування у медзакладах. Один пацієнт — у важкому стані, кілька — середньої тяжкості, їм надають усю необхідну допомогу”, — зазначив він.

Через ворожу атаку понад 9 тис. побутових споживачів і 120 юридичних у Полтавській та Щербанівській громадах вночі були тимчасово без світла. Енергетики вже відновили електропостачання до всіх осель, окрім частково зруйнованої будівлі. Обласні соціальні служби працюють у посиленому режимі.

Залучені дві бригади, допомагають постраждалим сформувати заяви, щоб отримати матеріальну допомогу з обласного бюджету. І тим, хто отримав травми, і тим, чиє майно пошкоджене.

Контекст

Як повідомляла “Новинарня” раніше, звук, схожий на вибух, жителі Полтавської громади почули близько 21:05 8 квітня. У цей час на Полтавщині 25 хвилин тривала повітряна тривога. Згодом стало відомо, що неподалік самого обласного центру внаслідок російської атаки зайнявся двоповерховий сімейний гуртожиток. Одразу стало відомо про одного загиблого та 10 постраждалих. Згодом рятувальники повідомили, що кількість постраждалих зросла до 12 осіб.

Читайте також:
На Львівщині через атаку дронів пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна