Наші хакери вразили московське підприємство критичної інфраструктури

Українські хакери вразили московське підприємство критичної інфраструктури “Москоллектор”. Операцію провела хакерська група BLACKJACK, наближена до кібердепартаменту СБУ.

Про це з посиланням на джерела пише у вівторок, 9 квітня, “Лівий берег”.

“Москоллектор” відповідає за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв’язку, силових кабелів та тепломереж у Москві. Хакери вимкнули 87 000 датчиків різних систем оповіщення по всьому місту та Підмсоквов’ї.

Окрім того, знищено 70 серверів та щонайменше 90 терабайт даних компанії (електронні листи, резервні копії, контракти).

“Зараз робота об’єкта критичної інфраструктури москви повністю заблокована, компанія не може реагувати на аварії та надзвичайні події. Відновлення її функціонування займе від 15 до 30 діб”, – повідомив співрозмовник редакції.

Як писала “Новинарня“, днями хакери цієї групи атакували дата-центр, який використовували російські підприємства ВПК. У хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані тримали понад 10 000 юросіб. Це підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, а також телекомунікаційні гіганти. Серед них: “Уральський завод цивільної авіації”, “НВП «РУБИН»” (входить до складу холдингу “Роселектроніка”), “Уральський завод спецтехніки”, Газпром, Трансгаз, Лукойл, Роснафта, “Норільський нікель”, Ростелеком, Телеком, Мегафон.

Читайте також:
Хакери UA25 зламали понад 100 російських сайтів із засекреченою інформацією і завдали окупантам збитків на $12 млрд, – СтратКом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна