Можливість демобілізації виключили із законопроєкту про мобілізацію, – ЗМІ

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони виключив положення щодо можливостей демобілізації військовослужбовців з урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання.

Про це пише увечері у вівторок, 9 квітня, “Українська правда” з посиланням на співрозмовників в оборонному комітеті парламенту.

Зазначається, що виключення питання демобілізації із законопроєкту ініціював головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

У листі до міністра оборони Рустема Умєрова, який журналісти мають у розпорядженні, Сирський наголошує на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації. Питання звільнення з військової служби головком пропонує розглянути в іншому законопроєкті.

Досі пропонувалося запровадити можливість ДМБ після 36 місяців служби у війську за мобілізацією.

Лист Сирського

Як раніше повідомив народний депутат Ярослав Железняк (“Голос”), 10 квітня, ймовірно, Верховна Рада розпочне розгляд законопроєкту в другому читанні, а 11-го відбудеться фінальне голосування.

Читайте також:
Сирський про кількісні потреби мобілізації: Цифра 500 тисяч відкоригована в бік суттєвого зменшення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна