Чому не служить: журналіст Бутусов розповів, як хотів приєднатися до ТрО ЗСУ, а його не взяли

Відомий опозиційний журналіст, який пише про армію, головний редактор сайту “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов перед початком широкомасштабної війни хотів приєднатися до територіальної оборони ЗС України, але в батальйоні його не прийняли.

Про це Бутусов розповів журналістці Яніні Соколовій у програмі “Рандеву з Яніною Соколовою” 8 квітня.

Відповідаючи на запитання, чому він не служить у Збройних силах та що він робив би, якби отримав повістку, Юрій Бутусов сказав: “Насправді це широко висвітлювалося… Я подавав документи на вступ до ТрО. До 126-го батальйону тероборони Києва (Дарницький район – “Н”). Ще перед вторгненням, у січні. Навіть брав участь у маневрах бригади ТрО Києва в січні 2022 року. Але, на жаль, командування ввічливо мене попрохало зрозуміти, що вони не можуть мене зарахувати в ТрО. Я здав усі аналізи, всі довідки, заплатив…” – сказав Бутусов.

На уточнювальне питання, чому (його не могли мобілізувати до ТрО ЗСУ), журналіст, відомий критичним ставленням до влади, зазначив: “Тому що їм сказали цього не робити. Сказали, “щоб ні в кого з нас не було проблем, зрозумій нас. Бо нам будуть давати по голові…”

“Тому, на жаль, мене не взяли в ТрО”, – сказав Юрій Бутусов, додавши, що цю історію можуть перевірити всі, хто мають знайомих у 126-му батальйоні.

“Я дійсно для себе зрозумів, що, можливо, в такий час мені важливо не шукати посаду [у війську], а залишатися журналістом. І головне – бажання в такий час просто показати волю і бажання ризикувати, бути зі своїми читачами, глядачами, бути серед них”, – наголосив редактор “Цензор.НЕТ”.

Відео:

Водночас Бутусов додав, що він “завжди відкритий і готовий прибути до того підрозділу. Якщо в когось є сумніви і комусь потрібно посидіти зі мною на передовій в окопі – я компанію складу”.

Читайте також:
Письменник Сергій Жадан вирішив стати до лав бригади НГУ “Хартія”


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна