У РФ бракує лікарів – набирають персонал з африканських країн, – розвідка UK

Дефіцит медичних працівників, що спостерігається в РФ, влада намагається компенсувати медичними працівниками з африканських країн, не підтверджуючи їхньої кваліфікації.

Про це йдеться у звіті, оприлюдненому в понеділок, 8 квітня, в твітері міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

“3 квітня 2024 року голова Держдуми РФ заявив, що в країні бракує 30 тис. лікарів, а в районних лікарнях нестача становить приблизно 50%”, – ідеться у документі.

Брак медперсоналу пояснюють тим, що деякі медики працюють у приватному секторі, а решта покинула країну. Близько 2% російських лікарів і медичних працівників покинули Росію, щоб уникнути призову. За оцінкою, проведеною в січні 2024 року, за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7,5 тис. осіб.

“За даними Центру аналізу європейської політики, щоб розв’язати проблему нестачі лікарів, Росія набирає їх з африканських країн, не підтверджуючи кваліфікації, окрім декларації про власну кваліфікацію”, – йдеться у звіті.

У британській розвідці вважають, що кількість медичних працівників у Росії і далі скорочуватиметься протягом 2024 року. А залучення медичного персоналу ззовні з обмеженою перевіркою кваліфікації може призвести до погіршення якості медичної допомоги.

Читайте також:
Росіяни готують експедицію в Африку: шукатимуть найманців для війни в Україні, — ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна