На Херсонському напрямку загинув майстер спорту і заслужений тренер з кульової стрільби Валентин Дондіков

Майстер спорту міжнародного класу і колишній наставник паралімпійської збірної України з кульової стрільби Валентин Дондіков віддав життя, борючись із російськими окупантами.

Про це повідомила колишня голова управління фізичної культури і спорту Одеської облдержадміністрації Валентина Кольчак.

З її слів, Валентин загинув 6 квітня, виконуючи завдання на Херсонському напрямку.

«Не можу написати був… Йдуть найкращі, які не ховаються за спинами і спідницями».

Валентин був багаторазовим переможцем і призером чемпіонатів України, працював тренером-викладачем в Одеській обласній ДЮСШ, очолював збірну області на дитячих змаганнях. Отримав звання заслуженого тренера України.

До повномасштабної війни Валентин працював із паралімпійською збірною України з кульової стрільби, тренував її і на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо. Під його керівництвом спортсмени завоювали шість нагород.

Дондіков із перших днів вторгнення Російської Федерації став на захист України. 19 березня він відсвяткував День народження — йому виповнився 41 рік.

Читайте також:
На фронті загинув військовий 128-ї бригади ТрО Роман “Лютий” Бойко, відомий тим, що за 8 днів в оточенні ліквідував пів сотні окупантів і підбив їхній танк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна