У російському Владивостоці загорівся унікальний криголам “Катерина Велика”

У ніч на понеділок, 8 квітня, близько 3-ї години ранку, в російському Владивостоці сталася пожежа на багатофункціональному судні постачання “Катерина Велика” в Центрі судноремонту “Дальзавод”.

Про це повідомила Далекосхідна транспортна прокуратура РФ.

Згідно з повідомленням, пожежу було ліквідовано. За попередніми даними, три людини дістали поранення та перебувають у лікарні, одна людина загинула.

“Наразі правоохоронними органами проводяться перевірочні заходи, спрямовані на встановлення обставин події”, – йдеться у повідомленні.

Довідково: 

“Катерина Велика” – унікальне судно постачання льодового класу, його будували на суднобудівному комплексі “Зірка” та спустили на воду у грудні 2020 року. Воно здатне доставляти вантажі в арктичних широтах.

Судна цієї категорії призначені для необмеженого району плавання, у тому числі в складних кліматичних умовах, та перевезення вантажів до морських об’єктів, криголамних операцій, контролю льодової обстановки, буксирування великих об’єктів, перевезення контейнерів.

Судно оснащене надманевреними коронками високого льодового класу. “Катерина Велика” здатна долати арктичний лід завтовшки до 1,5 м та хвилі висотою до 30 метрів.

Читайте також:
У Владивостоці – вибухи, пожежа на двох електропідстанціях. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна