17 з 17: вночі ППО збила всі запущені Росією “шахеди”

У ніч на 7 квітня російські окупанти завдали по Україні удару двома ракетами і 17 “шахедами”.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Керовану авіаційну ракету Х-31 росіяни запустили з окупованої Луганщини, балістичну ракету “Іскандер-М” — з Криму, а БпЛА типу Shahed-131/136 — з мису Чауда (Крим).

До відбиття повітряного нападу було залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби. В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито 17 ворожих ударних безпілотників Shahed-131/136 у Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, 11 ударних дронів було знищено в небі над Дніпропетровщиною. Падінням уламків збитих БпЛА пошкоджено кілька будівель та автівки.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, о 01:40 окупанти вдарили “шахедами” по Лозівському та Харківському районах Харківщини. Обійшлося без постраждалих. Частину безпілотників ліквідували сили ППО.

Як розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров, через атаку безпілотника на одне з підприємств Запоріжжя постраждав 54-річний чоловік.

Читайте також:
Кількість постраждалих внаслідок удару по Харкову зросла. Окупанти обстріляли КАБами ще три населені пункти Харківського району

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна