У ТЦК почнуть викликати чоловіків, які досягли 25 років, для оновлення даних та медогляду

Президент Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, що зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років. У зв’язку з цим до територіальних центрів комплектування викликатимуть чоловіків, які досягли 25 років для уточнення облікових даних та проходження медогляду.

Про це в п’ятницю, 5 квітня, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Як наголошують у Генштабі, з набранням чинності законопроєкту № 3127-IX “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

“Удосконалення організації військового обліку призовників здійснюється в контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов’язку із захисту Батьківщини”, — наголошують у Генштабі.

Водночас у Генштабі зазначили, що відповідно до указу Президента України від 07.03.2024 № 149/2924 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби” протягом квітня — травня у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях здійснюється звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Усього у ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб.

Читайте також:
В Україні змінили правила перетину кордону для студентів: як це працюватиме

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна