В Україні змінили правила перетину кордону для студентів: як це працюватиме

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий заявив, що 2 квітня уряд схвалив рішення, яке дозволить студентам-бакалаврам виїжджати за кордон на стажування.

Про це він повідомив на своїй сторінці у ФБ..

Лісовий пояснив, що академічна мобільність — це можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, аби здобути нові знання та досвід. Для університетів — спосіб зміцнити партнерства з іноземними закладами.

Однак через воєнний стан у програмах академічної мобільності сьогодні беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента Володимира Зеленського.

“Тож, сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм — терміном на один семестр. Мовиться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування)”, — зазначив міністр.

Водночас посадовець розповів, що для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати:

  • е-квиток студента;
  • направлення від закладу освіти;
  • засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності;
  • військово-довідковий документ від ТЦК.

“Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме”, — підкреслив Лісовий.

Читайте також:
Українським студентам, які виїхали за кордон, скасують стипендії, – МОН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна