Обмежено придатним військовозобов’язаним не потрібно повторно проходити ВЛК, — Полтавський ТЦК

Обмежено придатним військовозобов’язаним не потрібно повторно проходити військово-лікарську комісію. Як і раніше, вони мають робити це лише один раз на рік.

Про це заявили в Полтавському обласному територіальному центрі комплектовання та соціальної підтримки.

Після підписання президентом України Володимиром Зеленським ЗУ “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист” 3 квітня, у медіапросторі почала з’являтися інформація про те, що обмежено придатними до військової служби, мають повторно пройти ВЛК. Проте це не відповідає дійсності.

“Відстежуються трактування, що відтепер громадяни, які рішенням військово-лікарських комісій були визнані обмежено придатними до військової служби, мають повторно пройти ВЛК. Звертаємо увагу, що подібні зміни стосуються статті 14 (“Приписка громадян України до призовних дільниць”) та статті 26 (“Звільнення з військової служби”) Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. Тобто зміни стосуються допризовників і військовослужбовців, але не військовозобов’язаних громадян”, — наголошують у Полтавському ТЦК.

Крім того, там нагадують, що закон набуває чинності лише через місяць, а нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації, будуть змінені ще через три місяці.

Читайте також:
У ТЦК почнуть викликати чоловіків, які досягли 25 років, для оновлення даних та медогляду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна