ЗСУ знищили під Тоненьким на Донеччині два ворожі танки Т-90 “Прорив”, — ОСУВ “Хортиця”

Українські захисники знищили два російські танки Т-90 “Прорив” під час відбиття механізованої атаки росіян поблизу Тоненького на Донеччині.

Про це розповів речник ОСУВ “Хортиця” підполковник Назар Волошин в ефірі телемарафону “Єдині новини”, пише “АрміяInform“.

“Заходило до 50 одиниць техніки, велика кількість піхоти. І десантники спільно з єгерською бригадою знищили чимало російської техніки. Зокрема, вони знищили два дороговартісні танки Т-90 “Прорив”, які коштують від 4 до 5 мільйонів доларів”, — сказав Волошин.

Речник зазначив, що ворожі штурмові дії відбувалися протягом 29-31 березня.

“Це був не один день і не один штурм. Окупанти неодноразово кидали на штурм і броньовану техніку, і піхоту за підтримки артилерії та дронів. Так само використовувалась авіація”, — додав речник.

Він наголосив, що ворог не полишає спроб штурмувати позиції Сил оборони України на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

Т-90М “Прорив”. Ілюстративне фото

В останні дні березня на Донеччині росіяни зазнали епічної поразки, спробувавши атакувати позиції Сил оборони — знищення великої колони ворожої техніки підтвердила 25-та окрема повітрянодесантна Січеславська бригада.

У понеділок, 1 квітня, 25-та ОПДБр та Командування ДШВ поширили відео, на якому зафіксовано знищення колони ворожої техніки, в якій можна нарахувати близько десяти одиниць техніки.

На думку експертів, ця атака стала найбільшою з жовтня минулого року та однією з найбільших за понад два роки широкомасштабного вторгнення.

Читайте також:
Воїни 54 ОМБр за годину знищили бронеколону росіян, що йшла на прорив під Бахмутом. Оприлюднено унікальні кадри управління боєм зі штабу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна