Путін призначив нового командувача Чорноморського флоту РФ

Президент Росії Володимир Путін своїм указом призначив командувачем Чорноморського флоту віце-адмірала Сергія Пінчука. Він змінив на цій посаді Віктора Соколова.

Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час селекторної наради 2 квітня.

Іншими двома указами глава Кремля призначив адмірала Олександра Моїсєєва головнокомандувачем Військово-морського флоту та віце-адмірала Костянтина Кабанцова командувачем Північного флоту.

Раніше обидва були тимчасовими виконувачами обов’язків на цих постах.

Хто такий Сергій Пінчук

Сергій Пінчук народився 26 липня 1971 року в Севастополі в родині військового моряка. У 1988 році закінчив Ленінградське Нахімовське військово-морське училище, 1993 року — Чорноморське вище військово-морське училище ім. П.С. Нахімова.

9 травня 2021 року Пінчук обійняв посаду заступника командувача ЧФ, а 5 жовтня того самого року став начальником штабу — першим заступником командувача флоту. Із 28 лютого 2022 року перебуває під персональними санкціями Європейського союзу.

1 квітня 2024 року Служба безпеки України повідомила про підозру Сергію Пінчуку. Зазначається, що він причетний до ударів по українських енергооб’єктах, а також мінуванні морських шляхів у Чорному морі.

Читайте також:
У ВМС підрахували, скільки ще ВДК має Чорноморський флот РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна