Аеророзвідники з “Помсти” встановили дроном синьо-жовтий прапор практично над позиціями ЗС РФ біля Бахмута. ВІДЕО

Український прапор замайорів практично над позиціями російських військ поблизу Бахмута на Донеччині. Синьо-жовтий стяг встановили за допомогою безпілотника аеророзвідники бригади Гвардії наступу “Помста”.

Про це 1 квітня, повідомила Державна прикордонна служба України.

“Між Курдюмівкою і Озарянівкою, що поблизу Бахмута, досі перебувають загарбники. Та попри це аеророзвідники бригади Гвардії наступу “Помста” підняли там український стяг”, – зазначили прикордонники.

Начальник розвідки підрозділу “Фенікс” на псевдо “Пан” розповів, що таку ідеї хотіли реалізувати давно. За його словами, військові ретельно готувалися до цього, операцію проводили вночі за допомогою безпілотника, а готувалися до неї два дні.

“Оскільки ми – аеророзвідка, в нас ударні БПЛА, розвідувальні, то вирішили, що це буде найпростіше за допомогою БПЛА. Розвідники визначили місце, де буде нейкраще – між Кудрюмівкою і Озорянівкою. Вирішили на водонапірну башту великою “пташкою” – “Вампіром” зробити це під прикриттям мавіків, щоб ніхто не збив “пташку”, не стріляв”, – розповів військовий.

Час для встановлення прапору було вибрано, коли ворог найменш пильний – вночі.

“Вирішили взяти на магніт флагшток, щоб прапор не висів, а щоб наш державний символ стояв там красиво. Це державний прапор і на ньому символіка нашого підрозділу. Ми вирішили якось відмітити свій підрозділ на території ворога”, — зазначив “Пан”.

Український прапор встановили на водонапірній вежі на 2 кілометри вглиб ворожих позицій і за 15 метрів від місця розташування особового складу росіян. На ньому також зображена символіка підрозділу “Фенікс”.

“Це високий об’єкт, його видно і з наших позицій, і з тилових позицій ворога. Видно здалеку. … Ворог дуже здивований. Зараз думають, як це сталося. Де вежа ця – поряд підвал, ворог сидить у підвалі. Там кілька метрів за 15 від нього”, — розказав “Пан”.

Читайте також:
Нова традиція захисників: понад півсотні підрозділів встановили свої прапори біля стели “Оріхівський район”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.