У шести областях скасували аварійні відключення: вони діятимуть лише для 120 тис. абонентів Харківщини

Аварійні відключення електроенергії для споживачів застосовуватимуть лише на Харківщині.

Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Як повідомляється, на Дніпропетровщині заживлено понад 100 точок обліку, знеструмлених через бойові дії. Аварійні відключення електроенергії скасовано.

На Донеччині енергетики заживили майже 7 тисяч абонентів, які знеструмлювались через бойові дії. Усього без електропостачання залишається 45 тисяч точок обліку у 83 населених пунктах. Знято аварійні мережеві відключення.

У Запорізькій області енергетики відновили електропостачання 1,7 тисячі абонентів у 12 населених пунктах, які знеструмлювались через технологічні порушення. Без електроенергії залишається 3,8 тисячі точок обліку у 50 населених пунктах. Аварійні відключення скасовано.

У Кіровоградській області заживлено близько 18 тисяч домогосподарств, які знеструмлювались внаслідок несприятливих погодних умов. Скасовано аварійні відключення.

На Миколаївщині через технологічні причини знеструмлено майже 900 точок обліку. Також внаслідок пожежі у будинку в обласному центрі відключено 266 абонентів.

На Полтавщині знято обмеження споживання електроенергії.

На Сумщині через технологічні причини відключено 360 точок обліку, внаслідок бойових дій без електропостачання залишається 5,6 тисячі абонентів у 66 населених пунктах. Аварійні відключення скасовано.

У Херсоні відключено близько 3 тисяч абонентів. В області через нічні обстріли знеструмлено 150 точок обліку,  всього через бойові дії без електропостачання 45 населених пунктів.

На Чернігівщині внаслідок бойових дій без світла залишаються 1,2 тисячі точок обліку у 23 населених пунктах.

На Харківщині діють погодинні мережеві обмеження для 120 тисяч абонентів. Учора внаслідок бойових дій знеструмились понад 3 тисячі абонентів. В області залишаються знеструмленими 18,3 тисячі домогосподарств у 62 населених пунктах.

“Енергосистема з атаки минулої п’ятниці майже оговталась. Але, на жаль, нові атаки, особливо, атаки на електростанції, на теплові електростанції вчора принесли нові пошкодження. І тому через брак генерації на лівому березі Дніпра ми були змушені вводити певні обмеження електроспоживання в кількох областях. Складною залишається ситуація в Харкові, там ідуть відновлювальні роботи. Сьогодні диспетчерський центр “Укренерго” також вів обмеження в цій області. Вони, оскільки вихідні, менше, ніж учора, але зберігаються”, — розповів голова правління НЕК “Укренерго” Вадим Кудрицький в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Окрім цього, за його словами, дещо обмежено електропостачання промисловості в Дніпропетровській області, зокрема в Криворізькому енерговузлі.

Читайте також:
Російські окупанти запустили по Україні 12 “шахедів”: горів елеватор, пошкоджено два інфраструктурні об’єкти на Дніпропетровщині та Полтавщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна