У DeepState заявили, що російські війська підійшли до околиць Часового Яру і намагаються вийти на висоти, які дозволять стрімко просуватися далі

Російська армія підійшла до околиць міста Часів Яр на Донеччині й уже зайшла на висоти.

Про це повідомив співзасновник проєкту DeepState, аналітик Роман Погорілий в ексклюзивному інтерв’ю OBOZ.UA.

“Ситуація складна, тому що ворог вже зайшов на висоти. Це погано, цього не можна було допускати. Вони намагатимуться просуватися далі. Вони сконцентрували там велику силу. Щойно вони бачать успіх на певній ділянці, туди стягують сили. Вони вже підійшли до околиць. Часів Яр обстрілюють з авіації і з артилерії. Відповідно, вони почали все рівняти з землею”, — наголосив співзасновник проєкту DeepState.

Як зазначає аналітик, росіянам важливо зайняти Часів Яр, оскільки це допоможе їм стрімко просуватися далі.

“Наразі їм важливо взяти цей населений пункт, вийти на висоти, і тоді в них буде оперативний простір для подальшого просування, вогневий контроль, тому що ця висота покриває дуже велику область огляду”, — підкреслив він.

Мапа бойових дій. Часів Яр, 30 березня 2024 року. Джерело: DeepState

Окрім цього, як підкреслив аналітик, зараз йдуть важкі бої за село Іванівське.

“Але важливо зазначити, що це село не перебуває під повним контролем ворога, як вони це люблять оголошувати заздалегідь. Наші військові там б’ються, намагаються стримувати тиск. Вони зайшли на висоти на північ від Іванівського, там точаться дуже важкі бої, адже не можна давати ворогу просуватися. Якщо вони просунуться ще більше на північ, вони отримають вогневий контроль з висоти, відповідно, будуть перекривати логістику, і саме наше угруповання опиниться під загрозою. Але ситуація на сьогодні (27 березня, – “Н”) контрольована. Наші бійці не пускають ворога”, — підсумував Погорілий.

Читайте також:
Сирський: Під час боїв за Авдіївку в російський полон потрапили 25 українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна