Зеленський назвав п’ять головних завдань оновленої роботи РНБО. І сказав, де тепер працюватиме Данілов

Президент Володимир Зеленський 29 березня провів перше засідання Ради національної безпеки та оборони після зміни очільника РНБО.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Зеленський представив новопризначеного секретаря РНБО Олександра Литвиненка й заявив про оновлення роботи Ради національної безпеки й оборони.

“Олександр Валерійович працював у РНБО, і зараз цей досвід може поєднати із досвідом роботи на посаді керівника Служби зовнішньої розвідки України. Фактично саме в такому зв’язку – РНБО та СЗР – варто розглядати те, як і над чим далі має працювати Рада нацбезпеки та її апарат”, – наголосив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі президент назвав п’ять пріоритетів.

Перше – більше прогнозованості, саме цієї функції. Нам потрібне посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави”, – сказав глава держави.

Другим пунктом Зеленський назвав “продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО”.

Третє – доктринальна робота. Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни.

Четверте – кібербезпека та інформація. РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері.

І п’яте – робота Ставки, проєкти рішень, контроль за виконанням рішень – усе це, звичайно, має бути продовжене. Очевидний пріоритет – це оборона нашої держави та захист нашого суспільства.

Зеленський під час засідання подякував колишньому секретарю РНБО Олексію Данілову за “роки професійної та потужної роботи” і зазначив, що він тепер працюватиме на дипломатичному напрямку.

Зліва праворуч: секретар РНБО Олександр Литвиненко, його попередник на цій посаді Олексій Данілов, перший заступник секретаря РНБО Руслан Хомчак. Фото: ОП

Нагадаємо, 26 березня 2024 року Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України та призначив на цю посаду уже ексголову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка.

До цього призначення Литвиненко очолював Службу зовнішньої розвідки України. А в 2014-2019 роках він обіймав посаду заступника секретаря РНБО.

Читайте також:
Данілов зреагував на своє звільнення з посади секретаря РНБО
Президент прокоментував зміну секретаря Радбезу: Данілов іде на “інший напрямок”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна