Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на його місце голову СЗР Литвиненка

Президент Володимир Зеленський 26 березня звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Відповідний указ №186 опубліковано на сайті глави держави.

Іншим указом президент призначив на цю посаду Олександра Литвиненка, який до цього очолював Службу зовнішньої розвідки України.

Олександр Литвиненко

Олексій Данілов був тринадцятим секретарем РНБО України і обіймав цю посаду з 3 жовтня 2019 року.

Хто такий Олександр Литвиненко

Олександр Литвиненко народився 27 квітня 1972 у Києві. Службу зовнішньої розвідки він очолював з 23 липня 2021 року. До цього, з 4 квітня 2014 року до 13 серпня 2019 року, був заступником секретаря РНБО.

У 1994 році Литвиненко закінчив Інститут криптографії, зв’язку і інформатики Академії ФСК РФ за спеціальністю прикладна математика, у 2009 році – Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю правознавство, а у 2013 — Королівський коледж оборонних наук (RCDS) у Великій Британії.

Литвиненко також є доктором політичних наук, професором, а також Залуженим діячем науки і техніки України, держслужбовцем другого рангу та генерал-майором запасу.

Читайте також:
Зеленський звільнив Герегу і призначив нового командувача Сил підтримки ЗСУ. Ним став Олександр Яковець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна