Три області переходять на графіки відключень світла

Через масовані російські удари по енергооб’єктах в Україні у трьох областях запроваджують графіки стабілізаційного й аварійного відключення світла. Йдеться про Донецьку, Сумську та Полтавську області.

Про це повідомляють ДТЕК, голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін та АТ “Сумиобленерго”.

Донецька область: 

Зазначається, що у регіоні перехід на стабілізаційні відключення внаслідок ворожих обстрілів здійснюється за розпорядженням ПрАТ “Національна енергетична компанія “Укренерго”.

В ДТЕК додали, що у регіоні енергетики продовжують відновлювальні роботи.

Дізнатися, які саме будуть графіки у різних населених пунктах по адресах в Донецькій області можна на сайті ДТЕК за цим посиланням.

Полтавська область: 

У регіоні застосовуються графіки аварійного відключення електроенергії.

Як розповів начальник ОВА, у результаті нічної масової атаки по енергетичній системі країни є дефіцит обсягу генеруючих потужностей.

“В області розгорнуті “Пункти незламності”, там за потреби можна зарядити свої гаджети та бути на звʼязку”, – зазначив чиновник.

В адміністрації також поінформували, що станом на зараз в Полтавській області без електроенергії понад 154 тисячі побутових споживачів та майже 9,5 тисячі юридичних.

Сумська область 

У Сумській області через атаку армії РФ на енергетику введені графіки аварійних відключень електроенергії.

«За вказівкою НЕК «Укренерго» у зв’язку з атакою російських військових на енергетику України на території Сумської області введені Графіки аварійних відключень», – йдеться в повідомленні.

Наразі аварійно вимкнені споживачі 1-3 черг, зазначили у повідомленні.

Ознайомитися з графіками відключень можна за посиланням.

Читайте також:
“Укренерго” застосувало графіки аварійних відключень до вечора для трьох областей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна