Атака Росії на енергетичну інфраструктуру: поцілили в об’єкти у шести областях

Внаслідок масованої атаки росіян ракетами і “шахедами” 29 березня є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях, у деяких регіонах застосовані аварійні відключення.

Про це вранці повідомили прем’єр-міністр Денис Шмигаль і пресслужба Міністерства енергетики.

“Є пошкодження енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях. У деяких регіонах застосовані аварійні відключення”, – зазначив глава уряду.

Внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровській, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання.

На Дніпропетровщині обстріляні об’єкти теплової генерації. Також ворог завдав удару по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області – є пошкодження обладнання.

Знеструмлювалися підстанції та, як наслідок, споживачі (залізниця без збоїв в русі потягів, об’єкти комунальної сфери, місцева промисловість, населення, додали в Міненерго.

Шмигаль додав, що Україні потрібно більше систем ППО, щоб убезпечити критичну інфраструктуру та захистити населення.

Читайте також:
РФ атакувала три теплоелектростанції ДТЕК: серйозно пошкоджено обладнання, поранено працівника

Уночі на Україну летіли “Кинджали”, “Іскандери”, Х-59, Х-101 і “шахеди” – ППО знищила 84 з 99 ворожих цілей


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна