Після “Крокуса”: патріарх Кирил очолив собор, який постановив, що вся територія України має увійти до зони “виняткового впливу Росії”

Ольга Лень,
журналістка, ведуча

(FB)

Я вже писала пару днів назад, що теракт у “Крокус холі” московський режим зробить початком нового етапу війни проти України. І от цей етап оголошено офіційно.

На сайті Московської патріархії 27 березня опубліковано наказ Всесвітнього російського народного собору, в якому війна в Україні називається “священною” та стверджується, що “вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу Росії”.

Ось вам цитата:

“Під час соборного з’їзду, який відбувся 27 березня 2024 року в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя в Москві під головуванням голови ВРНС Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, було затверджено Наказ XXV Всесвітнього російського народного собору “Сьогодення та майбутнє Русского міра” (Москва, 27-28 листопада 2023 року)…

Спеціальна військова операція є новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, що стоїть за ним, яка ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року. У ході СВО російський народ зі зброєю в руках відстоює свої життя, свободу, державність, цивілізаційну, релігійну, національну та культурну ідентичність, а також право жити на власній землі у межах єдиної Російської держави. З духовно-моральної точки зору спеціальна військова операція є Священною війною, в якій Росія і її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “Утримуючого”, що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, який впав у сатанізм.

Після завершення СВО вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу Росії. Можливість існування на даній території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, так само як політичного режиму, керованого з ворожого Росії зовнішнього центру, повинна бути повністю виключена”.

Ви можете пригадати, що новий етап війни з повномасштабним вторгненням було оголошено в квітні 2021 року статтею методолога Тимофія Сєргєйцева на сайті РИА-Новости. Я також звертала увагу в квітні 2021 року, що та стаття — це прямий заклик вбивати українців і треба готуватися до нападу.

Документ собору Московського патріархату — це більш високий рівень. І це заклик знищити українців як націю, як державу, як ідентичність. Знищити кожного з нас.

Також нагадаю, що днями Путін сказав, що війна з Україною стає головною справою для всіх росіян.

Тому якщо ми хочемо існувати, то захист від російської агресії повинен об’єднати нас і змусити до дій негайно. Прокиньтеся від коматозного стану. Займіться дійсно тим, що зараз є найважливішим.

Читайте також:
Буданов каже, що Кремль знав про підготовку теракту як мінімум за місяць. І пояснив, чому РФ це допустила

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна