Силовики оголосили підозру “зв’язковому”, який зливав росіянам дані про об’єкти енергосистеми на Харківщині

Харківська обласна прокуратура звітує, що оголосила про підозру «зв’язковому», який передавав ворогу інформацію про обʼєкти енергосистеми для знеструмлення України.

Про це відомство повідомило у середу, 27 березня.

Підозрюваний — колишній працівник одного з українських енергопідприємств Луганщини, який мешкає в тимчасово окупованому місті Щастя Луганської області.

“За даними слідства, він протягом 2023 року збирав інформацію про місця розташування та стан ключових обʼєктів енергетичної інфраструктури України. Надалі він передавав представникам РФ вказані відомості для нанесення прицільних ракетних ударів, щоб знеструмити регіони України”, – йдеться в повідомленні.

Для виконання ворожого завдання чоловік дистанційно залучив свого знайомого з Харкова, 63-річного працівника регіонального підрозділу компанії Укренерго.

Правоохоронці вже затримали інформатора в порядку ст. 208 КПК України в червні 2023 року. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав його винним за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіку призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Сам підозрюваний наразі перебуває у непідконтрольному Україні м. Щастя Луганської області. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Читайте також:
Охороняв камери, де росіяни катували українських патріотів. У Херсоні затримали колаборанта, який хотів втекти за кордон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна