Словенія долучиться до чеської ініціативи щодо закупівлі снарядів для України

Словенія підтримає ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для Збройних сил України поза межами Європейського Союзу.

Про це під час свого візиту до Любляни 26 березня заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, пише Radio Prague International.

Очільник МЗС Чехії не назвав конкретної суми. Втім, словенські ЗМІ пишуть про те, що уряд може виділити один мільйон євро.

Натомість глава МЗС Австрії Александр Шалленберг заявив, що його країна не долучиться до плану Чехії із закупівлі снарядів через свій військовий нейтралітет.

Ліпавський провів переговори у Словенії зі своїми колегами зі Словаччини, Словенії, Угорщини та Австрії. За робочим обідом до глав МЗС приєднався міністр закордонних справ Чорногорії. На зустрічі йшлося про розширення та функціонування ЄС, російську агресію проти України та міграцію.

Читайте також:
Ісландія виділить €2 млн на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна