Помер колишній народний депутат, полковник Нацгвардії Андрій Антонищак

Вранці 27 березня пішов з життя український політик і громадський діяч, народний депутат України VIII скликання, член парламентської фракції партії “Блок Петра Порошенка”, координатор 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України Андрій Антонищак. Йому було 58 років.

Про смерть колеги повідомила нинішня співголова фракції “Європейська солідарність” у Верховній Раді, колишня перша заступниця голови ВР Ірина Геращенко.

“Андрій воював, був поранений. Але тоді пронесло. Війна наздогнала в тилу, підірваним здоров’ям. Ми зідзвонювалися час від часу, Андрій дуже гостро переживав ситуацію на фронті, обговорювали забезпечення підрозділів і гуманітарну допомогу.

У парламенті Андрій був в команді “Народного фронту”, ми разом  працювали в коаліції. Пам’ятаємо тебе, друже…Найщиріші співчуття родині”, – написала вона.

Андрій Антонищак народився 23 червня 1969 року у Новому Роздолі на Львівщині. Закінчив МАУП за спеціальністю “управління персоналом та бізнесом”. Трудову діяльність розпочав у 1991 році в МП “Розділ”. Одружений, батько двох дітей.

Працював: ТзОВ “Н. Р. Трейд ЛТД” – комерційний директор; ПП “Владокс” – заступник директора; ПП ТВ “Галм’ясоком” – директор роздрібної торгівлі; приватний підприємець.

Був головою громадської організації “Я — львів’янин”, завдяки об’єднанню підприємців вдалось відстояти близько 10 тисяч робочих місць. А також координатором Всеукраїнської акції “Ні банківському свавіллю”, результатом якої було пом’якшення політики банків щодо вкладників.

Андрій Антонищак також був членом громадського об’єднання “Спільнота”, заступником голови територіального відділу Всеукраїнського громадського об’єднання «Асоціації платників податків України» у Львівській області, членом координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській обласній державній адміністрації. Брав участь у діяльності партії Громадський рух “Народний контроль”.

У 2014 році Антонищак обрався до Верховної Ради по багатомандатному округу від партії “Блок Порошенка” (№ 39). У 2020-му почав службу в Національній Гвардії України. Був старшим офіцером планування та застосування військ в охоронних заходах.

Нагороди

Медаль “За військову службу Україні” (29 вересня 2014) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна