ISW пояснив, для чого РФ формує нові військові резерви

Російські військові почали набір особового складу для підрозділів нещодавно відтвореного Ленінградського військового округу (ЛВО).

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 26 березня.

Розвідка Великої Британії учора підтвердила, що 44-й армійський корпус ЛВО розпочав набір у Лузі Ленінградської області. У відомстві зазначили, що раніше Москва направляла новостворені підрозділи для участі в операціях в Україні. Потреба РФ продовжувати операції на передовій перешкоджає її ширшим зусиллям з формування регулярних збройних сил. Це відповідає давній оцінці Інституту вивчення війни щодо поточних російських військових реформ.

Експерти ISW зазначають, що Росія продовжує формувати резерви, які можуть підтримувати поточні операції в Україні.

“Однак такі резерви навряд чи зможуть функціонувати як згуртовані великомасштабні проривні або експлуатаційні формування у 2024 році”, — йдеться у звіті.

Читайте також:
Ранкове зведення ГШ: ЗС РФ тричі безуспішно атакували позиції ЗСУ поблизу Кринок, наші авіатори 8 разів відпрацювали по ворогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна